gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een zorgverzekerd leefstijlprogramma voor mensen met overgewicht en obesitas. Het programma is gericht op het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl. Als je voldoet aan de voorwaarden, kan je een doorverwijzing via je huisarts aanvragen. Het programma wordt uitgevoerd door VitaalNed, partner van De LeefstijlStraat. 

Het programma duurt twee jaar. In het eerste deel bespreek je voornamelijk hoe een gezonde leefstijl er voor jou uit kan zien en hoe je daaraan kunt werken. Het tweede deel van het programma gaat om het onderhouden van je nieuwe leefstijl en hoe je ervoor zorgt dat je niet terugvalt in je oude patroon. Je hebt één op één gesprekken met je coach en groepsbijeenkomsten. In deze groepsbijeenkomsten vind je steun bij elkaar en kun je leren van elkaars ervaringen. 

Meer dan sporten en gezond eten
Het programma is niet alleen gericht op gezond eten en genoeg bewegen. Want je denkt er misschien niet zo snel aan, maar bijvoorbeeld stress, slaapgebrek en onvoldoende steun van vrienden en familie kunnen het verschil maken tussen het wel of niet bereiken van je doel. Dit komt dus ook allemaal aan bod. 

Aanvullende hulp
Soms zien we dat je aanvullende hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je een blessure of chronische ziekte hebt, waardoor bewegen lastig is. Of misschien kun je wel wat extra hulp gebruiken bij gezond eten, bijvoorbeeld omdat je een lastige relatie met eten hebt (gehad).

Dat is het mooie van de LeefstijlStraat; hier zitten alle professionals in één gebouw. We kunnen snel overleggen en doorverwijzen naar de juiste professional. Zo krijg jij snel de zorg die je nodig hebt en is de kans op succes een stuk groter! 

De voorwaarden 
De GLI wordt vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekeraar, als je voldoet aan deze voorwaarden: 

  • Je hebt een BMI van 30 of hoger. Heb je een verhoogd risico op hart-en vaatziekten? Dan dan kom je in aanmerking met een BMI van 25 of hoger. 
  • Je hebt een verwijzing van je huisarts;
  • Je bent gemotiveerd om je leefstijl te veranderen. 

Meer weten of je direct aanmelden? Dat kan hier