Over ons

De LeefstijlStraat is een expertisecentrum waar professionals op het gebied van gezondheid hun krachten bundelen. Denk bijvoorbeeld aan leefstijlcoaches, fysiotherapeuten, diëtisten en andere specialisten.

Op onze fysieke locatie op het Waanderveld (Emmen-Zuid) bieden we begeleiding, coaching en ondersteuning aan mensen die op zoek zijn naar leefstijlverbetering. Daarnaast is vorig jaar stichting De LeefstijlStraat opgericht. Een stichting die zich richt op het terugdringen van gezondheidsproblemen in onze regio via kennisontwikkeling én het toepassen van deze kennis met samenwerkende partijen. Samen bouwen we aan een gezondere regio. 

Gezonder leven is meer dan alleen sporten en gezond eten

Bij onze begeleiding naar een gezonder leven kijken we breed naar het onderwerp gezondheid, naar voorbeeld van het model van Positieve Gezondheid van Machteld Huber. Meedoen in de samenleving, het ervaren van zingeving en goed in je vel zitten zijn daarbij net zo belangrijk als gezond eten en voldoende bewegen.

De ambitie van de LeefstijlStraat is: leefstijl begeleiding op maat voor iedere inwoner van de regio. In Noord-Nederland werken we samen met het o.a. UMCG, Aletta Jacobs School of Public Health, kennisinstellingen, overheden, organisaties vanuit het sociaal domein en bedrijfsleven ter bevordering van een gezonde leefstijl in Noord-Nederland.

Geinteresseerd in een mogelijke samenwerking? Neem contact met ons op via info@deleefstijlstraat.nl
Meer weten over over het LeefstijlStraat Programma of direct een intake plannen