Over ons

De LeefstijlStraat is een expertisecentrum waar professionals op het gebied van gezondheid hun krachten samenbundelen. Denk bijvoorbeeld aan leefstijlcoaches, fysiotherapeuten, di√ętisten en andere specialisten.

De LeefstijlStraat bestaat uit twee onderdelen. De onderneming van waaruit begeleiding, coaching en ondersteuning wordt geboden aan mensen die op zoek zijn naar leefstijlbegeleiding. En een stichting die zich richt op de doelgroepen waar de grootste gezondheidsproblematiek zit en die over het algemeen het moeilijkste te bereiken zijn. Vanuit de stichting wordt kennis verzameld, ontwikkeld en toegepast om die doelgroepen te bereiken en duurzaam te kunnen ondersteunen naar een gezonder leven.

Gezonder leven is meer dan alleen sporten en gezond eten

Vanuit de LeefstijlStraat wordt begeleiding geboden naar een gezonder leven. Hierbij wordt breed gekeken naar het onderwerp gezondheid, naar voorbeeld van het model van Positieve Gezondheid van Machteld Huber. Meedoen in de samenleving, het ervaren van zingeving en goed in je vel zitten zijn daarbij net zo belangrijk als gezond eten en voldoende bewegen.

De ambitie van de LeefstijlStraat is: leefstijl begeleiding op maat voor iedere inwoner van de regio. In Noord-Nederland werken we samen met het o.a. UMCG, Aletta Jacobs School of Public Health, Kennisinstituten, instellingen vanuit het sociaal domein en bedrijfsleven ter bevordering van een gezonde leefstijl in Noord-Nederland.