Ek snack: zoete aardappel chips

Zondag 27 juni zien we het Nederlands elftal weer in actie. Om alvast in de stemming te komen, hebben we een leuk (oranje!) recept voor je. Want bij zo’n spannende wedstrijd hoort natuurlijk een lekkere snack. Geniet op een lekkere én gezonde manier van de wedstrijd! 

Voor de zoete aardappelchips gebruik je volgende ingrediënten:

1 grote zoete aardappel
Snufje zeezout
Snufje paprikapoeder
Olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de aardappel af en snijd deze in dunne schijfjes, gebruik hiervoor eventueel een rasp/groenteschaaf. Je hoeft de aardappel niet te schillen.

Verspreid de schijfjes op de bakplaten en besprenkel ze met een klein beetje olijfolie. Bestrooi de chips met een snufje zout en paprikapoeder en zet de plaat in de oven.

Zorg ervoor dat je de chips goed in de gaten houdt, want het kan per oven verschillen hoe snel ze klaar zijn. Je kan het aantal graden bijvoorbeeld omlaag draaien als het te hard gaat, en ze er wat langer in laten zitten wanneer ze nog niet knapperig genoeg zijn. Als ze klaar kun je een aantal minuten laten afkoelen waardoor ze extra knapperig worden.

 

Eet smakelijk!