EK SNack: Hummus dip

Maandag 21 juni speelt het Nederlands elftal tegen Noord-Macedonië in het EK voetbal. Om alvast in de stemming te komen, hebben we een leuk (oranje!) recept voor je. Want bij zo’n spannende wedstrijd hoort natuurlijk een lekkere snack. Geniet op een lekkere én gezonde manier van de wedstrijd! 

Ingrediënten: 

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 geroosterde paprika’s (bijvoorbeeld uit een pot)
  • 1 blik kikkererwten (300 gram)
  • 2 el citroensap
  • 1 theelepel peterselie
  • ½ theelepel zout

Snijd als eerst de knoflook in stukken en de peper open. Haal de zaadjes uit de peper, gooi de peper en de knoflook in de keukenmachine en pureer ze. Snijd vervolgens de paprika en laat in de tussentijd de kikkererwten uitlekken. Je kunt de paprika’s, kikkererwten, citroensap, peterselie en zout nu toevoegen aan de gepureerde peper en knoflook. Mix het goed door elkaar heen en strijk het glad.  De hummus is nu klaar! Je kan de hummus gebruiken als lekkere dip voor crackers, paprika, selderij en wortels. Eet smakelijk!